Blogger Layouts

Sunday, November 11, 2012

Petua Ceria

Assalamualaikum :)

Firstly nak ucapkan maaf dekat para blogger yang dikasihi sekalian kerana saya masih ingin berkongsi gambar untuk anda semua. Ini adalah kerana saya belum rajin nak menaip entry baru~ hehe Idea banyak, tapi mood belum sampai boleh ke gitu?huhu.

Okay, perkongsian harini adalah mengenai .......

Klik untuk tumbesaran~

Jadi, kepada anda yang selalu / sikit-sikit / kad dang-kad dang ikut versi ahmad nisfu dalam nujum pak belalang.hehe ataupon jarang-jarang tak ceria tu, bolehlah amalkan petua tersebut. 

Moga-moga perjalanan hari anda lebih ceria dan bersemangat. Kalau hidup kita ceria, kerja yang kita lakukan juga akan lebih bermakna dan disenangi ramai. Betul tak? :D

Jika boleh, jauhkan diri dari sikap pemarah ataupun panas baran okay,saya pun tak suka orang macamni dan akan pastikan diri sendiri pon tak sebegitu >.< kerana ia akan membuatkan orang sekeliling terkena tempiasnya dan akhirnya orang sekeliling pon jadi panas baran. Ohh, tak mahu begitu ye rakan-rakan ;)

Andai kata satu hari tu anda bad mood yang teramat / sikit. 
Apa yang anda buat ye? Mari share dengan saya . 
Mana tahu saya pon boleh guna tips anda tu juga bila 
saya dalam keadaan yang sebegitu? Haa~ :)

Orite. Sampai sini sahaja. Jumpa lagi !

Assalamualaikum :)

10 comments:

Sayidah Nafisah Ruslan said...

saya ni garang.. tapi selalu ceria.. hehehe

Nur Afrina said...

:Sayidah Nafisah Ruslan: hehe~ wahh,macam takut je kita~ :D

maszull said...

Assalamualaikum.....betul2....:)

Nur Afrina said...

:maszull: Waalaikumsalam~ hehe :D

hainom OKje said...

OKje, ceria ajerrrrr he,...he...
TQ Afrina kerana berkongsi gambau tu,.... sekurang-kurang amat berguna bg yg memerlukan!

Nur Afrina said...

:hainom OKje: hehe~ sama2 kak :D semoga kita semua ceria2 selaluuu :)

Mia Liana said...

kena ceriakan mood sentiasa... supaya blog buat apa sahaja dengan happy nya... ;)

Miss Zahirah said...

erkk.. kta mmg bukan pemarah or panas baran..
tp org ckp muka kta garang.. hahaha

Nur Afrina said...

:Mia Liana: hehe~insyaAllah :)

:Miss Zahirah: hehe,org salah sangka tu.takpe. nanti dah kenal,baru tahu peribadi seseorang tu camne. kan? :D

Roslan Putra said...

semoga ceria selalu..