Blogger Layouts

Sunday, November 18, 2012

Israel Mula Cari Dana Untuk Serang Gaza Lagi !

Assalamualaikum :)

Masih lagi berkenaan isu saudara kita di Gaza. Terbaru, yang saya peroleh dari facebook Aqsa Syarif adalah pihak Israel sedang rancak mengumpul dana untuk mengisi 'tabung' mereka.

Klik untuk tumbesaran :)

Ini saya print screen dari facebook saya sendiri gara-gara nak cepat update. huhu Link yang saya maksudkan ialah


Dalam link tersebut kita boleh lihat dan baca tentang segalanya mengenai Israel. Allahuakbar, bersungguh-sungguh mereka nak hancurkan Gaza. Semoga Allah melaknat mereka !

Kebelakangan ini juga dekat facebook ramai yang mempertikaikan  pasal boikot-memboikot ni. Ada yang sampai berkata macam ni ...

"Kenapa nak sangat boikot Mcd je? 
Kenapa tak boikot facebook,twitter sekali? 
Tu haa, laptop yang guna Intel tu, 
Israel jugak."

Tak kurang jua yang cakap camni ..

"Eleh, korang ni poyo je. 
Sekarang ni sibuk laa boikot ape bagai. 
Nanti Israel dah tak serang, 
korang bantai makan mcd tu jugak."

Okay, seriously saya bengang bila baca orang post camtu, huhu tapi nak buat macam mana, itu pendapat masing-masing. Setiap orang berhak meluahkan rasa masing-masing. Tak gitu?

Haa, okay~ sekarang ni baca pula pendapat saya. ;)

Pada saya, biarlah seseorang tu nak boikot Mcd sahaja. 
Paling tidak orang yang nak boikot tu ada niat yang 
baik untuk membantu saudara kita di sana. 
Bukankah kita selalu dengar, 

"Sesiapa yang hanya berniat untuk melakukan 
kebaikan walaupun tidak melaksanakannya, 
maka Allah berikan pahala kepada orang tersebut" 

SubhanAllah! 
Jadinya, bila kita nampak orang post 
seperti di atas tu, kita cuma bagi 
kesedaran dekat mereka. 
Jangan marah atau maki diaorang. 
Mungkin mereka tidak faham lagi. ;) 

Paling penting ! 
Sentiasa berdoa agar saudara kita yang 
berada di Gaza kuat serta tidak putus asa 
mempertahankan negara mereka. 
Amin ! :D

Okay, sehingga kita jumpa lagi.

# Psstt, esok saya dah mula naik semester baru. Final semester untuk diploma. Doakan saya ye ! ;)


Assalamualaikum :)

12 comments:

Nurul Aini said...

betul..saya pun geram bila ada cakap gitu..tak suka tak suka..hehe..siapa buat dia akan dapat balasannya..walaupun ianya kecil tapi itu di kira jihad kecil, menahan nafsu daripada makan makanan yang boleh menyebabkan penyakit.. Saya dah baca pasal tu, dalam fb dia JUF..rasa geram je nak hack.grrr...

p/s: ikut emosi ni..Semoga Allah melindungi saudara kita dengan bantuan terpantas dari kita iaitu doa.

Nurulee said...

Kesian tgk Palestinians. Hanya mampu dua je.

Anonymous said...

Semoga saudara kita di GAZA memperolehi keamanan!!!!....

Selamat memulakan semester baru Afrina.... semoga berjaya!

faie mohamad said...

agree with you sis! biarlah org nk kata kite boikot mcd je jnji atleast kite dah sumbang serba sedikit apa yang termampu kite lakukan :)

it's me said...

salam, akw x makan mcd pun heehee tapi kan kbanyakan brg2 kat malaysia ni smua pun idea by israel! knp la banyak sangat idea orang laknat mcm dorang 2??

Miss Purple said...

sokong sgt dgan pndapat awak.. :)sbnarnya dah byk sgat barang israel yg dah jadi sebahagian dari hidup kte dan tak boleh nak boikot. so, apa yg kita boleh boikot tu, boikot je la kan? tak mati pun xdapat mcd free tu. skurg2nya ada jugak inisiatif kte drpd tak ada lgsg..

Awana Suzanna said...

anyway, hope Gaza selamat.... Aminnn.... and good luck ur final semester dip..

Miss Zahirah said...

let's pray for gaza.. :)

saifudin abu izzudin said...


salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin abu izzudin said...


salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin abu izzudin said...


salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Miss Zahirah said...

stuju dgn pendapat awk..
kt fb ade yg pertikaikan knpa nk boikot mcd..
burger free amik je la bkn beli pun..
sakit hati bla bca tu..